棚橋俊夫 Toshio Tanahashi

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是食キュリナリーインスティテュート(ZECOOW Culinary Institute)代表

滋賀県大津市の禅寺「月心寺」の村瀬明道尼のもとで修行。1992年、東京に精進料理店「月心居」を開く。15年後閉店し「21世紀は野菜の時代」と信じ、精進料理を通して、野菜の素晴らしさや心身共に健康健全になる為の真理を伝道すべく、国内外で意欲的な活動を続けている。とりわけ海外での関心が高く、Alain Ducasse, Rene Redzepi, Daniel Humm など名高いシェフに精進料理の指導もする。もはやガストロノミーの域を超え、「健康、環境、持続可能性、マインドフルネス」に貢献する。

PHOTO BY: Joakim  Blockstrom


SHOJIN Cuisine Master, Founder of ZECOOW Culinary Institute

After training in Shojin cooking at the Gesshinji Temple in Shiga Prefecture (Kyoto), in 1992 he opened his restaurant Gesshinkyo in Tokyo. In 2007 established ZECOOW Culinary Institute with the aim of spreading the knowledge of shojin cooking. Widely featured by Japanese and international media, he is often invited to train international chefs of the likes of Alain Ducasse, Rene Redzepi, Daniel Humm. Tanahashi is now committed to going beyond the transmission of gastronomy knowledge onto values like health, environment, sustainability and mindfulness.

PHOTO BY: Joakim  Blockstrom

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