日髙良実 Yoshimi Hidaka

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リストランテ アクアパッツァ オーナーシェフ

1957年10月4日神戸に生まれる。調理師学校卒業後、フランス料理の道に進むが、イタリア料理に魅了され銀座のイタリア料理店「リストランテ ハナダ」で修業、その後本場イタリアへ渡る。1986年~1989年「エノテカ・ピンキオーリ(Enoteca Pinchiorri)」
「グアルティエーロ・マルケージ(Gualtiero Marchesi)」「ダル・ペスカトーレ(Dal Pescatore)」といった名店も含め、イタリアの北から南まで計14件を修行し、“イタリア料理の魅力は郷土料理にあり”と実感。帰国後リストランテ山崎の料理長を経て1990年、独自のイタリアンのスタイルを構築すべく、最も感銘を受けた料理の名前をつけた、「ACQUAPAZZA」(西麻布)のオープンとともに料理長に就く。2003年からはオーナーシェフに就任。現在2018年に南青山に移転したリストランテ アクアパッツァ、横須賀アクアマーレ2店舗を経営。


Owner Chef Acqua Pazza

After graduating in cuisine and a brief work experience at Ristorante Hanada in Ginza, from 1986 to 1989 works at Enoteca Pinchiorri in Italy. While in Italy he trains in over 14 top restaurants including Gualtiero Marchesi and Dal Pescatore coming to the realization that the marvels of Italian cuisine are in local cuisine. Back in Japan after working as Head Chef at Ristorante Yamazaki, in 1990 he becomes Head Chef of Acquapazza and in 2003 becomes Owner Chef.

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